Excellent onderwijs betaalbaar organiseren

Nieuws

< Terug23-02-2017

Xedule, geschikt voor iedere vorm van onderwijs.

Van volledig individueel tot klassikaal en alle hybride tussenvormen

 

Individu als basis

 

Xedule is van meet af aan ontwikkeld vanuit de gedachte dat een student\leerling haar eigen programma (vakkenpakket of studieprogramma) moet kunnen volgen. Deze basisgedachte is gelijk ook mede reden voor de uniciteit van Xedule. Xedule is uitstekend geschikt voor alle vormen van onderwijs, omdat het van volledig individueel tot klassikaal en alle hybride tussenvormen kan ondersteunen. Hierbij wordt nauwlettend aandacht besteed aan de studeerbaarheid, doceerbaarheid, organiseerbaarheid en betaalbaarheid.

 

Door te kiezen voor Xedule worden onderwijsinstellingen in staat gesteld iedere vorm van onderwijs te organiseren die past bij hun didactische concept en is het roostersysteem niet langer meer de beperkende factor. Daarnaast biedt de unieke integratie met de meerjarenplanning en de jaarplanning (o.a. inzetplanning\formatieplanning) vroegtijdig inzicht in de logistieke knelpunten die een keuze voor een bepaald didactisch concept kan opleveren.

 

Gebruikerspopulatie van Xedule

 

Mede dankzij het feit dat Xedule geschikt is voor de brede diversiteit aan onderwijsvormen, mag het zich inmiddels marktleider noemen binnen het (Voortgezet) Middelbaar Beroepsonderwijs  en lijkt die positie ook voor Xedule bereikbaar binnen het Hoger Onderwijs. Met grote instellingen als Hogeschool Utrecht, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Leiden, Stenden Hogeschool, enz, als klant bewijst Xedule ook daar haar meerwaarde binnen het onderwijslogistieke proces. Inmiddels heeft ook Avans Hogeschool gekozen voor Xedule (voorlopige gunning).

 

Ook het Voorgezet Onderwijs (VO) heeft Xedule ontdekt als dé oplossing voor het kunnen bieden van individuele studieprogramma's en\of keuzes. Zeker met de komst van gepersonaliseerd leren zal Xedule ook binnen het VO van grote meerwaarde zijn. Bij een aantal scholen binnen het VO (o.a. csv het Perron, Hoofdvaart College, enz.) wordt al gewerkt met Xedule en een aantal implementaties staan op het punt van starten.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Xedule, neem dan gerust contact met ons op. U kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken.